Gemeente Holsbeek

Het gemeentelijk klimaatactieplan

Deel jouw ideeën voor een klimaatneutraal Holsbeek! Geef hier je suggesties door. 

Het Klimaatactieplan is er!

De gemeenteraad keurde op 26 januari 2021 het klimaatactieplan 2030 goed: een dynamisch plan, waarin steeds nieuwe acties kunnen opgenomen worden.

Het geeft een overzicht van alle maatregelen en acties die we in onze gemeente willen realiseren om de vooropgestelde klimaatdoelstellingen te bereiken.
Het gemeentebestuur focust, samen met de gemeentelijke diensten, op het eigen patrimonium en de werking van de diensten.
Het engagement van de gemeentelijke organisatie stopt echter niet bij de eigen organisatie maar betreft het hele grondgebied.
Een duurzaam en leefbaar Holsbeek in 2050 vraagt vandaag inspanningen van ons allemaal: gemeentebestuur, gemeentediensten en alle inwoners en verenigingen van Holsbeek. We gaan het dus samen doen!

Klimaatneutraal in 2050

Klimaatneutraal in 2050 is een heldere ambitie, die hoewel ver in de toekomst liggend, inspireert, een heldere koers aangeeft en partijen verbindt rondom een centrale uitdaging. Met de ambities klimaatneutraal in 2050 en het streven naar een klimaatbestendige, vitale gemeente wil Holsbeek haar steentje bijdragen aan een leefbare, gezonde en veilige wereld.

Dit klimaatactieplan 2030 met concrete maatregelen en acties vormt een belangrijke stapsteen richting de 2050-doelstellingen.

Bekijk hier het gemeentelijk klimaatactieplan 2030.

JOUW HULP BLIJFT VOOR EEN GOED KLIMAATBELEID BLIJFT NODIG! Mail naar milieu@holsbeek.be of vul de online bevraging in.

Klimaatdoelstellingen en -pijlers

overzicht

Contact

Wonen en omgeving - Milieu

Adres
Dutselstraat 153220Holsbeek
T
016 79 11 04
F
016 62 12 37
E-mail
milieu@holsbeek.be

Openingsuren

Vandaag

open van 8.30 tot 12.00 uur

Morgen

open van 8.30 tot 12.00 uur

Raadpleeg de werking en maatregelen tijdens de coronacrisis.

Openingsuren